En odota joulua

Kaikille joulu ei ole odotuksen aihe. Ei ainakaan iloisen. Sitä mietin tän päivän lenkillä.

Ne lapset, joiden arki muuten saattaa olla vielä siedettävää, kiitos koulun ja päivähoidon, joutuvat jouluna tulemaan toimeen omillaan. 

Onhan heillä toki vanhemmat, tai huoltajat. Totta. Mutta monen perheen kohdalla tilanteet ovat äärimmäisen rankkoja. Vanhemmilla ei yksinkertaisesti ole voimia antaa sitä kaikkein tärkeintä lapsilleen. Turvaa.

Mitä me ulkopuoliset aikuiset voisimme tehdä, jottei kukaan pieni joutuisi heitteille. Sitä mietin.

Voin osallistua erinäisten tahojen pitämiin lahjakeräyksiin, antaa jollekin vähäosaiselle pienokaiselle jotain mukavaa. Kuitenkin se, mitä eniten haluaisin antaa on turvallisuudentunne. Sitä en voi antaa.

Turva tulee yhteiskunnasta.

Riittävä toimeentulo, jotteivat tilanteet kotona pääsisi kärjistymään.

Myös muut yhteiskunnan turvaverkot tulisi olla mitoitukseltaan riittäviä. Ensi- ja turvakodeissa tulisi olla paikka jokaiselle apua tarvitsevalle.

 

PiaJalkanen
Vasemmistoliitto Turku

Olen 41-vuotias turkulainen valokuvaaja, kouluttaja, vammaispalvelun avustaja sekä vapaaehtoinen lastensuojelun tukihenkilö. Olen myös vasemmistoliiton ehdokas kunnallisvaaleissa keväällä 2017.
Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri ja valtiotieteiden yo.
Töideni ohella viimeistelen teoreettisen filosofian alaan kuuluvaa graduani.
Politiikka, filosofia ja lenkkeily, minulla nämä asiat nivoutuvat yhteen, tässä blogissa käsittelen aiheita, joita olen lenkeilläni pohdiskellut.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu